Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije u Prijedoru Milenko Đaković rekao je da u posljednja dva dana nema novih slučajeva virusa korona na području grada.

Đaković je naveo da se u prijedorskoj bolnici liječe dva lice, od kojih je jedno iz Oštre Luke koje je danas prijavljeno da je oboljelo.

– Јedno lice je iz Prijedora, dobrog je zdravstvenog stanja, a drugo lice je iz Oštre Luke – rekao je Đaković novinarima nakon današnje sjednice Štaba.

On je dodao da je u Prijedoru trenutno 115 ljudi u izolaciji, od čega je 90 u kućnoj izolaciji i 25 u karantinu, dok je 1.151 lice izašlo iz medicinskog nadzora.

– U protekla 24 sata bilo je pet prekršaja zabrane kretanja u policijskom času, a jedna osoba je penzioner koja je prekršila dozvolu za kretanje – rekao je gradonačelnik Prijedora.

Đaković je ukazao da u vrijeme kada se čitav grad zalaže da se ne raširi virus, najveći problem prave pojedinci koji pale i uzrokuju požare.

– Iako smo više puta apelovali i molili građane da vode računa prilikom paljenja korova, trave i ostalog, juče smo imali tri velika požara na području Ljubije, Ljeskara i Žuna, gdje se vatra otme kontroli onome ko pali i nastane veliki problemi za naše vatrogasce –  istakao je Đaković.

Đaković se zahvalio građanima koji poštuju propisane mjere i svim pravoslavnim vjernicima čestitao Vaskrs.

Šef Tima za dezinfekciju grada Prijedora Zlatko Ritan potvrdio je da je danas urađena dezinfekcija javnih ustanova i naveo da je u toku dezinfekcija pravoslavnih vjerskih objekata, dok će naredne sedmice biti dezinfikovani islamski i katolički vjerski objekti.

SRNA/RTRS

Foto: prijedorgrad