epa08140034 Novak Djokovic of Serbia speaks at an Australian Open media session at Melbourne Park in Melbourne, Victoria, Australia, 19 January 2020. The Australian Open 2020 will take place at Melbourne Park from 20 January to 02 February. EPA-EFE/MICHAEL DODGE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, poslao je obrazloženje priče o vakcinaciji protiv  korona virusa koji je iznio u razgovoru sa saigračima iz Dejvis kup selekcije.

On je poslao izjavu redakciji Njujork Tajmsa.

Đoković je istakao da nije za vakcinu po svaku cijenu posebno ne pod prisilom da je primi kako bi putovao, posebno jer ona još nije testirana.

– Nisam ekspert, ali hoću da imam opciju da izaberem šta je najbolje za moje tijelo. Nastaviću da istražujem na ovu temu jer je važna i uticaće na sve nas. Da budem iskren, malo sam zbunjen, baš kao ostatak svijeta. Uprkos tome što imam pristup informacijama, u nedoumici sam šta je najbolje uraditi ovoj situaciji.  Radoznao sam o tome kako ojačati metabolizam da bismo bili u najboljoj fizičkoj spremi kako bismo porazili Covid-19 – napisao je Đoković.

Srpskainfo