ПРИЈЕДОР, 10. АПРИЛА /СРНА/ - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da u posljednja 24 časa nema novozaraženih virusom korona u ovom gradu.

Đaković je naveo da od četiri aktivna slučaja, dva lica su smještena u Studentski centar “Nikola Tesla” u Banjaluci, jedno lice sa težom kliničkom slikom je na Infektivnoj klinici u Banjaluci, a jedno u prijedorskoj bolnici, gdje su hospitalizovana i dva zaražena lica iz Oštre Luke.

– U kućnoj izolaciji je 68 lica, u karantinu 16, dok je iz zdravstvenog nadzora izašlo 1.189 lica. Od četvrtka, 16 aprila, do danas prekršajno je sankcionisano 25 lica zbog kršenja zabrane kretanja, a od toga samo u nedjelju, 19. aprila, 12, dok mjeru izolacije nije prekršilo nijedno lice – rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je najavio da se večeras nastavlja dezinfekcija javnih površina i puteva, te dodao da je tržište dobro snabdjeveno, da su svi parametri, za sada, dobri i da se može reći da je dobro uspostavljena kontrola virusa.

– Bez obzira na to i bez obzira na to što apsolutna većina građana poštuje mjere, ja znam da mnogima to nije prijatno, ali, gledajući situaciju u okruženju i globalno, pozivam sugrađane da i dalje poštuju sve mjere jer je to jedina garancija da i dalje možemo držati zarazu pod kontrolom – poručio je Đaković.

SRNA/RTRS