Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” Prijedor danas je čitaocima poklonila onlajn izdanje knjige “Satirični koktel” autora Milana Kuridže, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava.
“Knjigu možete naći na našoj veb-stranici i `Fejsbuku`. Osim poklanjanja knjiga sugrađanima koji su izolaciji, ovo je još jedna od aktivnosti prijedorske biblioteke u vanrednim uslovima”, saopšteno je iz Biblioteke.

Autor Milan Kuridža je u obraćanju biblioteci naveo da je do prije nekoliko godina intenzivno pisao stručna djela, a da se tokom zdravstvene rehabilitacije okrenuo pisanju satiričnih formi.

“Završio sam prvu satiričnu knjigu, obogatio je karikaturama svog druga karikaturiste Momira Vasića, lektorisao i htio da je sam objavim u elektronskom izdanju. Onda mi je palo na pamet da predložim da to moja biblioteka uradi kao elektronsko izdanje, jer imate izdavačku djelatnost”, napisao je Kuridža prijedorskoj biblioteci.

Kuridža je na festivalu satire “Erski ulični kabare” na Zlatiboru proglašen aforističarem 2019. godine, član je Beogradskog aforističarskog kruga i dobitnik još nekoliko manjih priznanja.

Agencije