Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu odlikovanje i zahvalnice pripadnicima odreda oružanih snaga Ruske Federacije koji je u Republiku Srpsku došao na poziv najviših zvaničnika Srpske, s ciljem pružanja pomoći u borbi protiv pandemije Kovida 19, izazvane virusom korona.

Predsjednica Srpske odlikovala je Medaljom zasluga za narod komandanta odreda oružanih snaga Ruske Federacije, pukovnika Maksima Petroviča Sologubova za izuzetan doprinos u pružanju podrške i medicinske pomoći u borbi protiv pandemije Kovida 19, izazvane virusom korona, kao i učvršćenju saradnje između Ruske Federacije i Republike Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Kao izraz neizmjerne zahvalnosti, poštovanja i nesebične podrške Republici Srpskoj, Cvijanovićeva je stručnom timu iz Ruske Federacije uručila 23 zahvalnice “Amblem Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

Foto: RTRS

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Foto: RTRS

Uručivanju odlikovanja i zahvalnica u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu prisustvovao je ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov.

Foto: RTRS

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Foto: RTRS
Izvor: RTRS