U Prijedoru je juče nastavljena akcija dezinfekcije svih javnih ustanova u kojima se redovno odvija proces rada i gdje je povećana koncentracija ljudi tokom radnih dana.

Šef Tima za dezinfekciju pri gradskom Štabu za vanredne situacije Zlatko Ritan izjavio je da se ovo redovna akcija koja se odvija tokom vikenda.

” Danas nastavljamo sa dezinfekcijom javnih ustanova, šalter sala i površina u javnom objektima koje imaju pojačanu frekvenciju ljudi”, izjavio je novinarima Ritan.
On je dodao da je sinoć završen prvi krug dezinfekcije svih javnih površina prigradskih mjesnih zajednica Janjića naselje, Orlovača i Vrbica putem cisterni, a da od ponedjeljka kreće dezinfekcija vjerskih objekata i javnih površina, ali ovoga puta sa voćarskim atomizerima.
” Obuhvatićemo i stambene jedinice i ostala prigradska naselja koja nisu završena tokom protekle sedmice”, istakao je Ritan.
On je dodao da je u dogovoru sa načelnikom opštine Oštra Luka Draganom Stanarom prijedorski tim za dezinfekciju šalje sutra ekipe sa cisternama i atomizerima, koji će izvršiti kompletnu dezinfekciju javnih površina i ustanova u ovoj opštini.
Plansku i sistematsku dezinfekciju, koja se u kontinuiteti provodi od 15.marta, danas u Prijedoru provodi dobrovoljni Volonterski servis i Komunalno preduzeće Prijedor.

Izvor: prijedorgrad