U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme, a moguća su i prolazna kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Kiša je moguća u područjima od sjeverozapada ka jugoistoku, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom pretežno u višim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jeidno će na jugu biti suvo i pretežno sunčano, a stabilizacija vremena očekuje se krajem večeri i tokom noći. Duvaće slab do umjeren vjetar, pretežno istočnih smjerova u sjevernim i centralnim predjelima, a u južnim slab do umjeren jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 15 do 20, na jugu koji stepen više, u planinama od devet stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini uglavnom vedro.

Temperatura u osam časova

Bjelašnica tri, Gacko pet, Kalinovik, Han Pijesak i Šipovo šest, Livno sedam, Ribnik, Bugojno i Sokolac osam, Mrkonjić Grad, Srebrenica i Foča devet, Mrakovica, Novi Grad i Trebinje 10, Banjaluka, Sarajevo, Višegrad, Gradiška, Tuzla, Prijedor, Mostar i Rudo 11, Bijeljina, Doboj, Zenica, Bihać i Srbac 12, te Neum 13 stepeni Celzijusovih.

SRNA/Srpskainfo