U vrijeme vanrednog stanja, posebno znači podrška heroja, koji obavljajući svoj posao, izlažu život opasnosti da se zaraze.

Ali pored medicinara, trgovaca, dostavljača, poštara, volontera, postoje i oni kojima je izlaganje opasnosti i zaštita života građana u opisu posla. Među njima su i pripadnici MUP-a.

Policajci Njegoš Popović i Dejan Nović bez razmišljanja su skočili u hladan Vrbas i rizikovali život kako bi spasili davljenika. Nije ih spriječilo ni to što je bila noć.

Za Dejana Novića to nije bilo prvi put da spasava nekoga, ne samo kao policajac, nego i kao dobrovoljni davalac krvi.

Ni za Dragana Kokanovića, policajca iz Dervente, nije bilo dileme da li da spriječi ženu da se baci s mosta u rijeku Ukrinu, iako u tom trenutku nije bio na dužnosti.

 

Zbog posla kojim se bave, članovi njihovih porodica neprestano brinu zbog njih, ali kako kažu, sami su birali ovo zanimanje i moraju da se pomire s tim.

Dok postoje ovako požrtvovani policijski službenici koji ne žale svoj život da bi spasili tuđi, i mi ćemo se osjećati sigurnije. Oni za to ne traže nikakvu zahvalnost, dovoljno im je da znaju da su učinili dobro djelo.

RTRS