U sjenci pandemije, skoro da je ostao, po mnogima, nezakonit izbor članova Centralne izborne Komisije BiH. Dan nakon objavljivanja konkursa za članove CIK-a u Službenom glasniku BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, na prijedlog SDS-ovog Dragana Mektića, donio odluku da srpske članove CIK-a, Branka Petrića i Novaka Božičkovića zamijeni Jovanom Kalabom i Vanjom Bjelicom Prutinom koje mnogi vide kao stranački podobne ljude.

Odluka je izglasana tijesnom većinom, uz glasove poslanika PDP-a, SDS-a i SDA. Mnogi u svemu vide veliki problem i kršenje zakona.

U svemu ovome, Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kaže da nije u redu ponašanje kolega iz PDP-a, SDS-a i SDA.

“Imamo informacije da PDP i SDS pomognu SDA da imaju podobnog srpskog člana Predsjedništva 2022. godine, jer im gospodin Dodik ne odgovara”, kaže Vulić i dodaje da nama slijede izuzetno žučne rasprave nakon pandemije.

“Nemam namjeru da budem ni miroljubiva ni korektna, naprotiv, imam samo obavezu prema građanima Republike Srpske da štitim njihove interese”.

Izvor: ATV