Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je Srni da se mali broj ljudi u Republici Srpskoj sjeća ko je Vukota Govedarica, ali je svima jasno da je riječ o “političaru u pokušaju koji je duboko isfrustriran veličinom i patriotizmom srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika”.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu bivšeg predsjednika SDS-a Vukote Govedarice o tome gdje je Dodik držao ruke tokom govora u Donjoj Gradini, Žunić je istakao da je “jadno da je Govedarica jedino zapazio gdje je Milorad Dodik držao ruke, a nije primijetio da je Milorad Dodik briljantno govorio iz to ‘iz glave’, bez pisanog govora”.

– Govedarica je, kao kakav udbaš, pratio gdje su Dodikove ruke i kako izgleda, iako bi mu bilo bolje da je slušao šta govori, jer bi možda nešto i naučio. Doduše, on ne može ni shvatiti težinu riječi koje je danas izgovorio Dodik i, još jednom ponavljam, iz glave, što Govedarica ne bi znao ni pročitati – rekao je Žunić.

On je naveo da je jadno da “Govedarica svoju isfrustriranost i komplekse nije mogao suzbiti i iskontrolisati ni danas kada se obilježava Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncetracionom logoru u Јasenovacu i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini”.

Žunić je dodao da želi samo još jednom da podsjeti Govedaricu na ono što ga najviše boli – a to je da je Dodik jedini političar u istoriji postdejtonske BiH koji je dobio najviše glasova birača, za razliku od njega koji će zauvijek ostati samo “bivši”.

Izvor: SRNA/RTRS