Cetinjsko Osnovno tužilaštvo uputilo je Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju poziv za saslušanje u četvrtak, 30. aprila, povodom prisustva sahrani istoričara Vladimira Јovićevića na Rijeci Crnojevića, potvrdio je tužilac Duško Milanović.

Milanović je naveo da mitropolit AmFilohije još nije potvrdio da li će doći na zakazani poziv za saslušanje.

Prema riječima tužioca, danas je u cetinjskoj policiji saslušano više osoba koje su prisustvovale sahrani, među kojima je i sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske.

– Prikupljamo obavještenja i utvrđujemo da li su prekršene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela – rekao je Milanović.

Sahrani Vladimira Јovićevića, oca Andrije Јovićevića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Crne Gore, na Rijeci Crnojevića, na području opštine Cetinje, prisustvovali su poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić, sveštenici RaFailo Boljević, Danijel Јovanović, Hariton Živkov, Nikolaj Antičević, Krisnat Bojović, Aleksandar Lalilić i Eustatije Ivanović.

Osim njih, na sahrani je bio i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, koji ima diplomatski imunitet i od njega neće biti uzeta izjava.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore dalo je smjernice da se sahrane i veselja tokom trajanja epidemije održavaju isključivo u krugu porodice.

Izvor: SRNA/RTRS