????????????????????????????????????

U Prijedoru u poslednja 24 sata nema novih osoba koje su zaražene korona virusom.

Ovo je potvrdio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i dodao da u gradu na Sani trenutno ima devet zaraženih ovim virusom.

– Dvije osobe su izliječene, od kojih je jedan medicinski radnik prijedorskog Doma zdravlja. Tri osbe su nažalost preminule – izjavio je-Đaković.

Poslednja dva slučaja zaraze korona virusom u Prijedoru su otkrivena juče.

– Jedna osoba je zdravstveni radnik koja radi na UKC Banjaluka, a stanovnik je grada Prijedora, i druga osoba je povezana sa klasterom u Oštroj Luci, odnosno dijete je od radnika iz Oštre Luke koji je zaražen virusom korona -rekao je Đaković.

On je dodao da je pod zdavstvenim nadzorom 90 osoba, od čega je 63 u kućnoj izolaciji i 37 u karantinu. Naveo je i da je 1.257  osoba izašlo iz nadzora.

– U prijedorskoj bolnici “Doktor Mladen Stojanović” je pet osoba pozitivnih na korona virus, četiri su iz Oštre Luke i jedna je iz Prijedora. I jedna osoba je u izolaciji za koju se očekuje da uskoro bude gotov test na virus korona -objasnio je Đaković.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

On je dodao da je od petka na području Prijedora sankcionisana 21 osoba.

– Uglavnom je to kretanje nakon 20 sati i nekoliko pokušaja prelaska u druge lokalne zajednice. Tržište je dobro snabdjeveno svim robama opšte potrošnje – tvrdi on.

Prvi čovjek Prijedora je istakao da Štab grada Prijedora sarađuje sa Štabom za avnredne situacije u Oštroj Luci u kojoj ima 11 zaraženih po zvaničnim podacima nadležnih.

– Poslije pojave virusa u opštini Oštra Luka dva Štaba u kontinuitetu sarađuju, razmjenjuju informacije i zajedno definišu sva pitanja gdje grad Prijedor u onom elementu koji nedostaje Oštroj Luci pomaže u smislu dezinfekcije javnih površina i to je rađeno u nekoliko navrata i zajedno pratimo situaciju koja se razvija da ne bi nešto izmaklo kontroli – istakao je Đaković.

On je potvrdio da će svi zaključci Republičkog štaba koji su doneseni danas biti primjenjeni i u gradu Prijedoru. Posebna sjednica Skupštine grada biće održana sutra u 10 časova u Pozorištu Prijedor u čijoj sali će biti primjenejne sve mjere radi zaštite od korona virusa.

Srpskainfo