Republički štab za vanredne situacije odobrio je danas donaciju medicinskih sredstava i sredstava za održavanje higijene domovima zdravlja u opštinama Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac. Od 1. maja odobren je i rad buticima koji posluju u okviru tržnih centara u Srpskoj uz ograničeno radno vrijeme.

Republički štab za vanredne situacije obavezao je primaoce doniranih proizvoda da organizuju njihovo preuzimanje iz centralnog skladišta za prijem donacija, na adresi veleprodaje lijekova “Krajinagrup” Banjaluka.

Na današnjoj sjednici Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o raspodjeli doniranih proizvoda, te prihvatio Informaciju o pristiglim donacijama i stanju zaliha medicinskih sredstava na dan 24. april.

Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o ispravci zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se od danas do 11. maja, od 7 do 19 ograničava rad za trgovine neprehrambenom robom koje posluju kao zasebni prodajni objekti, odnosno koje se ne nalaze u sklopu tržnih centara.

Trgovinama na malo neprehrambenom robom koje posluju u okviru tržnih centara odobrava se ograničeno radno vrijeme od 1. do 11. maja od 7 do 19 časova, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Republički štab za vanredne situacije razmatrao je na današnjoj sjednici u Banjaluci i Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Izvor: SRNA/Srpskainfo