Atletska ulična trka u Prijedoru koja je trebalo da se održi 15. maja je otkazana tako da ove godine neće biti održana. Organizator trke Marko Golubović kaže da je ovo prvi put u istoriji da se trka neće održati.

-Mogu da kažem da je veći deo priprema završen, međutim, situacija sa korona virusom je napravila štetu u svim segmentima društva, pa tako i u sportu. Ulična trka je otkazana jer je ova manifestacija vezana za proslavu dana grada.  Grad je generalni pokrovitelj, a s obzirom  da sve mjere predostrožnosti, činjenicu da je ovo manifestacija koja je izuzetno masovna odlučili smo da je otkažemo pa će se 27. izdanje održati naredne godine. Nikada, čak ni u ratu nismo odgađali trku ali evo na žalost sada smo morali – rekao je Golubović.

Pobjednici prošlogodišnje trke bili su Amela Terzić i Elzan Bibić. Oni su i ove godine trebali nastupiti u Prijedoru, a Golubović kaže da su s obzirom na okolnosti, već počele pripreme za narednu godinu.

-Naša trka je manifestacija koja promoviše zdravlje, i nije bilo primjereno da je održavamo u ovakvim okolnostima. Međutim, ja se nadam da će se sve ovo brzo završiti, kako je došlo, tako mora i da prođe i uvjeren sam da ćemo imati izuzetno kvalitetnu manifestaciju naredne godine – zaključio je Golubović.

Srpskainfo