Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” Prijedor u ponedjeljak, 4. maja, počinje sa korisnicima rad zatvorenog tipa, najavila je danas direktor ove ustanove Mara Ećim.
“Radno vrijeme ustanove biće od ponedjeljka do petka od 8.00 do 16.00 časova, a radno vrijeme sa korisnicima od 8.00 do 15.00 časova, uz strogo poštovanje pravila u vanrednim uslovima, a na prvom mjestu izbjegavanja okupljanja”, izjavila je Ećimova Srni.

Prilikom ulaska u biblioteku korisnici moraju nositi zaštitne maske i rukavice, a pristup fondu i zadržavanje u prostorijama biblioteke korisnicima neće biti dozvoljeni.

“Preporučujemo čitaocima da željene naslove posude uz prethodnu najavu na mejl odjeljenja za odrasle nbodraslo@gmail.com i odjeljenja za djecu nbdjecije@gmail.com ili pozivom na telefonski broj 052 211 324 i molimo da održe fizičko rastojanje od drugih osoba od najmanje dva metra”, poručila je Ećimova.

Do okončanja vanrednog stanja ne mogu se koristiti usluge čitaonice i u ovom objektu rad je organizovan samo u okviru dežurstva.

“Vraćanje knjiga biće omogućeno uz najstrože mjere opreza. Knjige će se vraćati odlaganjem u kutiju odakle će biti razdužene i dostupne za izdavanje tek nakon petodnevnog karantina, a svi rokovi posuđene građe biće produženi”, navela je Ećimova.

Godišnje članarine koje su bile aktivne 16. marta godine biće produžene za 40 dana da bi se članovima nadoknadilo izgubljeno vrijeme, a obnova članstva vršiće se prilikom preuzimanja knjiga.

Institut za javno zdravstvo dostavio je 21. aprila Narodnoj biblioteci “Ćirilo i Metodije” Prijedor preporuku za rad biblioteka koje je potom potvrdio i gradski Štab za vanredne situacije, gdje je omogućeno ovoj ustanovi da organizuje rad zatvorenog tipa uz primjenu mjera zaštite i sprečavanja širenja virusa korona.

Agencije