created by dji camera

 Opštinski štab za vanredne situacije Oštra Luka upoznat je o informaciji da je virus korona u protekla 24 časa potvrđen kod dvije žene iz ove lokalne zajednice, saopšteno je nakon današnje sjednice Štaba.
“Riječ je o dvije žene. Jedna se od februara liječi na Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci, dok druga negira kontakte sa osobama sa područja opštine Oštra Luka koje su zaražene”, navedeno je u saopštenju Štaba.

Trenutan broj pozitivnih na virus korona u Oštroj Luci je 15, od kojih su dva lica preminula.

U kućnoj izolaciji po nalogu nadležnog inspektora je 51 lice, a za 13 lica je istekao period izolacije, pet lica se nalazi u Studenskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci, sedam lica je u kovid-odjeljenju Bolnice “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru, a jedno na UKC-u u Banjaluci.

Štab za vanredne situacije opštine Oštra Luka pozvao je stanovništvo da poštuje mjere, odluke i naredbe čiji je cilj prevencija širenja zaraze.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske jutros je saopštilo da je u Srpskoj virus korona potvrđen kod još 53 osobe, među kojima su i ove dvije iz Oštre Luke.

Agencije