Protiv bivšeg načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića pripadnici Policijske uprave Zvornik podnijeli su izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotreba položaja pričinio štetu od oko 100 hiljada maraka, saznaje Srpskainfo.

On je osumnjičen da je u toku 2015. i 2016. godine, u svojstvu načelnika opštine Srebrenica, kao investitora, obavio plaćanje većeg broja faktura ispostavljenih od strane izvođača radova o zimskom čišćenju lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Srebrenica.

– On je platio čišćenje, iako je sa istim izvođačem već bio zaključen ugovor o obavljanju navedenih poslova, čime je u ime opštine Srebrenica, izvršilo plaćanje iznosa od oko 70.441 maraka koji nije bio ugovoren – pojasnili su u policiji.

Takođe, Duraković se sumnjiči da je u istom svojstvu, u ime opštine Srebrenica, kao investitora, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, sa istim izvođačem radova zaključio veći broj ugovora o izvođenju radova na sanaciji putnih pravaca, uređenju parking prostora i izgradnji prilaza i parcela u mjestu Potočari, u ukupnom iznosu od oko 25.000 KM.

Isplatio je novac po fakturama koje je ispostavio izvođač radova bez prateće dokumentacije, iz koje bi se moglo utvrditi da li su, koji radovi, u kojoj količini i u kom vremenskom periodu zaista izvođeni.

Izvor: Srpskainfo