Povezanost između sestara zaista je posebna, bez obzira na godine. Raspravama o tome da li je bolje biti mlađa ili starija sestra nema kraja. Međutim, sve starije sestre će se složiti s tim da su njihove mlađe miljenice, bez obzira na sve uobičajene sestrinske svađe, pravi blagoslov.

1. Uz njih postajemo odgovorniji. Starija sestra često ima ulogu majke. Mora se pobrinuti da mlađa sestra ustane, spremi se za školu, odradi svoje obaveze… Upravo to na kraju u starijoj sestri stvara osećaj odgovornosti koji verovatno ne bi dobila tako rano da nije imala nekoga o kome mora da brine.

2. Mali noćni razgovori. Gotovo da nema sestara koje u jednom periodu života nisu delile sobu. Starije sestre uvek se žale na nedostatak privatnosti i prostora, ali ne i na one tihe noćne razgovore koji se događaju kad nijedna ne može da zaspi.

3. Vaši prijatelji je obožavaju. Vama možda i nije bila toliko draga kada bi vam ukrala nešto iz ormara, ali vaši prijatelji obožavali su vašu mlađu sestru. One imaju jedinstvenu sposobnost da se uvuku pod kožu vašem društvu i redovno smetaju prilikom zajedničkih druženja.

4. Ona vam veruje. Godine sa sobom donose iskustvo i zato ste uvek spremni da upozorite svoju mlađu sestru da ne srlja u pogrešnom smeru. Potrudićete se da ne ponavlja greške koje ste vi napravili i dati joj savet u pravom trenutku, a ona će ga poslušati jer vam veruje.

5. Interne šale. Neke stvari koje su vama dvema zabavne niko drugi neće razumeti. Gledaće vas u čudu dok vi prepričavate svoje interne šale držeći se za stomak od smeha. Oni jednostavno ne mogu da shvate o čemu se radi – to je jasno samo vama.

6. Ona je izgovor za sve. Koliko puta ste dobili dozvolu da negde odete pod uslovom da i mlađa sestra ide s vama? Naravno, uvek ste pristali na to. I ponekad možda sestru ostavili nekome na čuvanje, ali naravno, vaši roditelji ni danas ne znaju za to.

7. Nikad vas ne zaboravlja. Bez obzira na to koliko se udaljite zbog obaveza i različitog stila života, bez obzira na to koliko novih prijatelja stekne, mlađa sestra nikad ne zaboravlja svoju prvu pravu prijateljicu – vas.

Izvor: Zadovoljna.hr