U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas se očekuje pretežno suvo i svježije vrijeme, uz mogućnost slabe prolazne kiše.

Prestanak padavina očekuje se tokom dana, a prema večeri i sve manje oblaka, osim na istoku gdje će ostati promjenjivo oblačno i suvo vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće umjeren do jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar, tokom dana u pojačanju, a u planinskim krajevima jak do vrlo jak.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 15, na sjeveru i jugu do 18, a u planinama od šest stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Hercegovini je jutros pretežno vedro, dok je u ostalim krajevima oblačno, ponegdje je registrovana kiša ili rosulja.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica nula stepeni, Čemerno, Bugojno, Čemerno i Han Pijesak četiri, Sokolac, Mrakovica i Šipovo pet, Sarajevo i Gacko šest, Mrkonjić Grad, Kalinovik i Rudo sedam, Ribnik, Foča, Livno, Višegrad i Srebrenica osam, Novi Grad, Banjaluka, Prijedor i Srbac devet, Bileća, Tuzla i Zvornik 10, Bijeljina i Doboj 11, Trebinje 12, te Mostar 14 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Zvorniku – 34 litra po metru kvadratnom, u Trebinju 21, na Mrakovici i na Čemernu po 17, u Bileći 14, na Han Pijesku 13, u Prijedoru i Šipovu po 10, u Srebrenici i Rudom po devet, u Ribniku, na Sokocu i u Višegradu po osam, u Banjaluci i Novom Gradu šest, u Gacku i Bijeljini po četiri, u Srpcu tri, u Doboju dva, a najmanje u Foči, samo litar kiše po metru kvadratnom.

Izvor: SRNASrpskainfo