Nakon što su preventivna testiranja koje je naložilo Ministarstvo zdravlja u Vladi Republike Srpske otkrila da je troje radnika i više korisnika inficirano novim korona virusom danas su svima njima sugrađani pružili simboličnu podršku.

Oko 11 časova kolona od 15-ak automobila uz sirene prošla je ulicom pokraj objekta na veliku radost zaposlenih i korisnika doma okupljenih u dvorištu i balkonima.

Podsjećamo, dom je više puta dezinfikovan, a uzeti su uzorci preostalih korisnika i zaposlenih, dok su sva lica koja su bila u kontaktu sa inficiranima stavljena su pod zdravstveni nadzor i nalaze se u izolaciji.

“Zdravstveno stanje svih lica u Domu je zadovoljavajuće, kada se uzmu u obzir njihove godine i sve njihove bolesti, potpuno uredno i stabilno. Niko od ovih lica koja su trenutno u Domu nema nikakvih simptoma infekcije korona virusom, kao i većina lica koja su odvezena u dobojsku bolnicu. Jedan grupa zaposlenih u Domu za starija lica se praktično nalazi u karantinu sa korisnicma usluga od kako smo dobili pozitivne nalaze za ove prve zaposlene, tako da oni uopšte ne napuštaju dom, oni su ostali sa njima u karantinu”, komentarisala je epidemiolog Doma zdravlja Derventa dr Milena Bjegović Đujić novonastalu situaciju.

Izvor: ATV