U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti pretežno sunčano i toplije vrijeme. Poslije svježeg jutra, tokom dana preovladavaće pretežno sunčano vrijeme, na istoku uz umjerenu dnevnu oblačnost i ugodno toplo.

Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, u Hecegovini prije podne jaka, na momente olujna bura, a poslije podne će slabiti.

Јutarnja temperatura vazduha od tri do osam, na planinama od minus dva stepena, a najviša dnevna od 14 do 19, na sjeveru do 22 u planinama od osam stepeni Celzijusovih.

Toplije vrijeme očekuje se od utorka, 5. maja, kada će biti pretežno sunčano, uz lokalnu nestabilnost u planinama. Najviša dnevna temperatura 17 do 22, na sjeveru i jugu oko 24 stepena.

Slabe padacine ponovo se očekuju u srijedu, 6. maja, a jedino će suvo biti na jugu. Prema večeri doći će do razvedravanja, a biće ponovo svježije. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15, na jugu oko 20 stepeni.

Malo toplije i sunčano ponovo će biti u četvrtak, 7. maja, kada se očekuje dnevna temperatura od 14 do 19, na sjeveru i jugu do 21 stepeni Celzijusov.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Han Pijesak pet, Kalinovik šest, Sokolac sedam, sarajevo i Mrakovica osam, Srebrenica devet, Rudo, Foča i Višegrad 10, Gacko 11, Mrkonjić Grad, Bugojno i Šipovo 12, Tuzla 13, Ribnik, Zvornik i Srbac 14, Bijeljina i Doboj 15, Novi Grad, Trebinje, Banjaluka, Bihać i Prijedor 16, Bileća 19, te Neum 21 stepen Celzijusov.

Izvor: SRNA/RTRS