????????????????????????????????????

U izbjegličkom naselju Janjića pumpa kod Prijedora danas je asfaltirano oko 950 metara makadamskih puteva širine četiri metra, a u koje je iz gradskog budžeta uloženo oko 66.500 KM.

Predsjednica Savjeta mjesne zajednice Donji Orlovci i Garevci Milica Grabež izjavila je da je ovaj dan veoma bitan za mještane jer su asfalt dugo očekivali.

-Ovo je jedna od većih mjesnih zajednica koja ima 500 domaćinstava, a u svakoj kući žive barem dvije porodice. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi i gradonačelniku što smo krenuli u ovaj projekat i nadamo se da će ih biti još – poručila je Grabež.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je rekao da je asfaltiranje puta u mjestu Janjića pumpa u sastavu hitnih projekata sanacije puteva u gradu Prijedoru. On je objasnio da se putevi asfaltiraju u jednom dijelu ovog naselja.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

-Mi smo imali želju da i u drugom dijelu ovog naselja asfaltiramo puteve, ali nažalost tu nije završena kanalizacija, koja velikim dijelom ide ispod puta. Nastojaćemo u ime grada da završimo i taj dio kanalizacije pa nakon toga asfaltiramo i taj dio puteva, a imamo namjeru ako uspjemo ove godine da završimo i kanalizaciju koja nije završena – izjavio je Đaković.

 

 

On je podsjetio da su mještani kanalizaciju radili davno ličnom inicijativom te da ona nije završena zbog problema sa  projektom.

-Mene izuzetno raduje da se asfaltira u ovom naselju koje je inače na prostoru koje ima mnogo vode u zemljište, i jako je bilo teško održavati makadamske puteve jer su brzo propadali nakon kiša i uvijek je bio problem u ovom naselju, evo poslije asfalta mislimo da će biti zadovoljni svi, a posebno kada završimo i kanalizaciju i asfaltiramo i drugi dio naselja onda će zadovoljstvo biti kompletno – tvrdi gradonačelnik Đaković.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Direktor “Prijedorputeva” Radenko Crnogorac kaže da asfaltiranjem u naselju Janjića pumpa ovo preduzeće završava prvu tendersku grupu radova.

-Ugovor smo potpisali 9. aprila od tri lota, to su put u Kozarcu, put u Kerića brdu i Janjića naselju. Dogovoreni rok je bio 30 dana pojedinačno za svaki od njih, ali evo za manje od 30 dana uz sve mjere i poteškoće koje prate privredu mi smo upjeli  da danas i ovaj putni pravac završimo i ostaje da završimo još četiri lota sanacije lokalnih puteva, propusta, mostića i ostalih ugovorenih stvari-izjavio je Crnogorac.

Izvor: Srpskainfo