Doktor Јusuf Šabanović razriješen je jutros dužnosti šefa Opšte i abdominalne hirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrdila je za Avaz direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Podsjećamo, Šabanović je organizovao rođendansku zabavu u sarajevskom restoranu “Golf klub”, kojoj je prisustvovao veći broj ljudi, uključujući ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Stašu Košarca, te estradne umjetnike poput Halida Bešlića, Semira Cerića Koketa, Harija Varešanovića, Slađane Mandić…

Zabava u restoranu je prekinuta nakon intervencije policije, jer su okupljanja još zabranjena zbog pandemije kvirusa korona, kao i rad ugostiteljskih objekata.

Gosti su sankcionirani u skladu sa zakonskim propisima, kao i ugostitelj.

U vezi sa Šabanovićem, koji je razriješen dužnosti, iz KCUS-a navode:

– Zbog nepoštovanja opštih propisanih mjera i opasnosti za zaposlenike KCUS-a i bolesnike, upućen je u samoizolaciju i na postupak epidemiologa u Kantonu Sarajevo. Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko, neodgovornim ponašanjem, ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv Covida-19 koje smo postigli.

Izvor: dnevni avaz