U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati sunčano i veoma toplo vrijeme, uz malo nestabilnosti u centralnom pojasu i temperaturu od 17 do 22 stepena Celzijusova, dok se prema večeri očekuje naoblačenje sa sjevera.

Jutro je pretežno vedro i manje svježe nego prethodnih dana, uz malu do umjerenu oblačnost u sjevernim i zapadnim krajevima, a oko rijeka i po kotlinama uz pojavu jutarnje magle ili sumaglice, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće pretežno sunčano, uz lokalnu nestabilnost na u planinama centralnog pojasa. Poslije podne postepeno povećanje oblačnosti dolazi sa sjevera.

Biće znatno toplije nego prethodnih dana, a tokom na srijedu slabe padavine od sjevera će se širiti na centralni pojas, a zatim i na jug.

Duvaće slab do umjeren vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica dva, Rudo tri, Gacko, Čemerno, Sokolac i Bugojno četiri, Višegrad i Novi Grad šest, Bileća, Nevesinje, Sarajevo i Livno sedam, Zvornik, Prijedor, Zenica i Drvar osam, Banjaluka, Srbac, Tuzla i Bihać devet, Doboj 10, Trebinje 11, Bijeljina i Gradačac 12, Mostar 13 i Neum 14 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/Srpskainfo