Humanost i solidarnost uvijek do izražaja dođu u teškim, kriznim vremenima. Tako su članovi Kultumo-umjetničkog društva “Kozara” odlučili da pomognu svojim socijalno ugroženim, starim i nemoćnim sugrađanima u vrijeme epidemije.

Prilozima naših članova, od veterana, upravnog odbora, roditelja naših mlađih članova, skupili smo novac i kupili pakete sa osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. I da te pakete donesemo onima kojima je to najpotrebnije – rekao Je Mladen Stakić, predsjednik KUD “Kozara”.

Jedan takav paket dobila je i Jovanka Radišić nepokretna starica, u čije ime se zahvalio njezin sin Dragan.

Hvala im što su došli. Što su nas se sjetili, jer imam bolesnu majku. Svaka pomoć nam mnogo znači, jer sam i ja bez posla – kaže Dragan.

Članovi “Kozare” posjetili su i porodicu Slobodana Đakovića, koja živi u teškim uslovima, a jedina primanja su im socijalna pomoć i dječiji dodatak. – Dobro je što neko obilazi narod koji nema od čega da živi. Naročito borce, koji su na svojim leđima iznijeli rat. Zato hvala ovim dobrim ljudima – rekao je Slobodan.

Ovo je samo početak akcije, kažu iz KUD “Kozara”, i u narednim dana posjetiće i druge Prijedorčane kojima je pomoć potrebna.

Z.J./Kozarski