Prvotimac Vojvodine Siniša Saničanin (25) pružao je u ovoj sezoni veoma dobre partije na poziciji levog štopera. Visoki mladić iz Prijedora čvrsto se pozicionirao u startnoj postavi, a igre koje je prezentovao uslovile su da dobije i poziv selektora Dušana Bajevića u A reprezentaciju BiH pred utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo sa Severnom Irskom.

Nažalost, ti susreti su odgođeni, što ne utiče na dobro raspoloženje ovog igrača. Trenutno vreme provodi u izolaciji, pošto se 4. maja iz BiH vratio u Srbiju i mora da ispoštuje meru koju je uvela naša zemlja za sve koji stižu iz drugih zemalja.

– Uspeo sam da  sa devojkom odem kod mojih u Prijedoru neposredno pre uvođenja vanrednog stanja. Izbegao sam tada meru izolacije i mogao sam tamo da treniram. Činio sam to zajedno sa saigračima iz Vojvodine i uz pomoć kondicionog trenera Saše Semeredija, ali tri puta nedeljno i sa članovima selekcije BiH, tako da sam zadovoljan ukupnim stanjem u kojem se nalazim. Na moju žalost, sada sam u sobi u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ i ne mogu sa saigračima da vežbam na terenu. No, kad se tako mora – nije ni teško. U popodnevnim satima, kada ovde nema nikog, izađem napolje i sam trčim, bez ikakvih kontakata s bilo kim, ali nije to isto kao kada se normalno trenira – kaže Saničanin.

Siniša je bio član mlade selekcije BiH, a sada se našao na Bajevićevom spisku za seniorsku reprezentaciju.

– Drago mi je što su ljudi iz tamošnjeg Saveza pratili moje igre u Vojvodini i što je selektor odlučio da me pozove u izabrani tim. To mi daje motiv da još bolje radim i nastojaću da, ukoliko budem dobio priliku u Zenici da zaigram, opravdam selektorovo poverenje.

Vojvodina je veoma blizu plasmanu u kvalifikacije za Ligu Evrope.

– Zaista smo blizu da ispunimo sportski cilj. Još uvek, doduše, ne znamo to da li ćemo imati samo četiri susreta, ili odigra i plej-of, tako da pravo na bilo kakvo opuštanje nemamo. Zbog toga je važno da se što bolje spremimo, na fizičkom i na psihičkom planu, kako bismo sezonu uspešno priveli kraju.

Crveno-beli su i u konkurenciji u takmičenju za Kup.

– Voleo bih da osvojimo pehar u ovom nadmetanju što bi bio moj najveći uspeh u dosadašnjem delu karijere. Znam da nam do eventualnog ispunjenja tog cilja neće biti lako, odlični timovi ostali su u konkurenciji i dosta će toga da zavisi i od žreba. Ipak, mislim da posedujemo kvalitet, raspoloženje u ekipi je odlično i ubeđen sam da ne bi bilo iznenađenje ukoliko bismo se na kraju radovali i obradovali navijače i sami sebe – istakao je Siniša Saničanin.

Ugovor s Vojvodinom vezuje ga još godinu dana, tako da navijači od ovog 190 cm visokog fudbalera tek mogu da očekuju najbolje partije. Kockice su počele da se slažu u skladan mozaik kada je njegova karijera u pitanju, pa nema nikakve sumnje, a on sam to i potvrđuje, da će u nastavku boravka u Novom Sadu biti još više motivisan kako bi doprineo Voinim  željenim rezultatima.

Odlični uslovi

Ne krije Saničanin da fudbaleri u FC „Vujadin Boškov“ imaju odlične uslove za život i za treninge.

– To najbolje osećam upravo sada, kada se nalazim u karantinu. Sobe su komforne i udobne, pored su tereni na kojima radimo i na koje, čak i pod ovim uslovima, mogu da izađem i, bez prisustva drugih ljudi, trčim i vežbam. Doduše, restoran trenutno ne radi, ali hranu naručujem putem dostave, pa mi ni to ne predstavlja problem. Još čekam da se u Novi Sad vrati i moja devojka i sve će biti baš onako kako mi to najviše odgovara.

Izvor: Dnevnik.rs