Mirsad Duratović, predsjednik Skupštine grada, danas je uručio deset tableta Osnovnoj školi “Kozarac” u Kozarcu. Isti broj tableta juče je uručen školi “Dositej Obradović”, a preostalih pet tableta, od donacije koju je obezbijedila Druga gimnazija iz Varaždina, dobiće osnovci iz župe Prijedor.

Donacija je namijenjena lakšem praćenju onlajn nastave. Zato i želim da se zahvalim nastavnom osoblju i rukovodstvu Druge varaždinske gimnazije koji su to prepoznali i uručili nam ove tablete – rekao je Duratović. On je učenicima, njihovim nastavnicima i profesorima, koji su u vanrednim okolonostima zajedno uložili mnogo truda da bi se organizovala nastava na daljinu, poželio sretan kraj školske godine.

Na donaciji se zahvalila Jasna Salihbašić, direktorica Osnovne škole “Kozarac”. Tableti će sigurna je u to, otići onim kojim su najpotrebniji.

Donacija će biti upućena učenicima za onlajn nastavu i biće iskorištena u prave svrhe- rekla je Salihbašić i dodala da su školski računan s početkom nastave na daljinu proslijeđeni onim učenicima koji ih nemaju.

Saradnja s Drugom varaždinskom gimnazijom se po Duratovićem riječima nastavlja, a u narednoj pošiljci mogli bi biti opet tableti za prijedorske osnovce.

M.Z./Kozarski