Republika Srpska je i u vrijeme pandemije u zadovoljavajućem ekonomskom položaju i potvrdiće to redovnošću svih isplata i proširenjem grupa zanimanja koja će biti novčano nagrađena zbog uspješnog suzbijanja virusa korona, izjavio je u emisiji Pečat naše televizije srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Rekao je da Staša Košarac više neće imati podršku SNSD, a da će dužnosti ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara biti razriješen tek kad budu date garancije da će na njegovo mjesto biti izabran kadar bloka koji ima najveću pordšku birača u Srpskoj.

Srpska ima dovoljno vlastitog novca za plate i penzije, podršku subjektima koji su usljed pandemije obustavili rad, a dodatni novčani podsticaj kakav su dobili zdravstveni radici i policajci sljeduje i medijskim radnicima, kaže Dodik.
Građane poziva da se savjeta stručnjaka pridržavaju i po ukidanju vanrednog stanja.

– Vjerujem u to da će ljudi imati dovoljno svijesti da brinu o sebi, da će imati svijesti da učine i dodatnu zaštitu preko one koja je savjetovana i da ćemo biti lišeni potrebe da zbog eventualnog širenja epidemije ponovo uvodimo rigorozne mjere – istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH ne krije da je razočaran zaključcima samita Evropske unije i Zapadnog Balkana. Nije mu, kaže, jasno ni kako su stranci odobrili imenovanje novih članova Centralne izborne komisije BiH, čime je, po Dodikovom mišljenju, bačena sjenka na predstojeće lokalne izbore.

Izvor: RTRS