Republika Srpska je i u vrijeme pandemije u zadovoljavajućem ekonomskom položaju i potvrdiće to redovnošću svih isplata i proširenjem grupa zanimanja koja će biti novčano nagrađena zbog uspješnog suzbijanja virusa korona, izjavio je u emisiji Pečat naše televizije srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Rekao je da Staša Košarac više neće imati podršku SNSD, a da će dužnosti ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara biti razriješen tek kad budu date garancije da će na njegovo mjesto biti izabran kadar bloka koji ima najveću pordšku birača u Srpskoj.

Srpska ima dovoljno vlastitog novca za plate i penzije, podršku subjektima koji su usljed pandemije obustavili rad, a dodatni novčani podsticaj kakav su dobili zdravstveni radici i policajci sljeduje i medijskim radnicima, kaže Dodik.
Građane poziva da se savjeta stručnjaka pridržavaju i po ukidanju vanrednog stanja.

– Vjerujem u to da će ljudi imati dovoljno svijesti da brinu o sebi, da će imati svijesti da učine i dodatnu zaštitu preko one koja je savjetovana i da ćemo biti lišeni potrebe da zbog eventualnog širenja epidemije ponovo uvodimo rigorozne mjere – istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH ne krije da je razočaran zaključcima samita Evropske unije i Zapadnog Balkana. Nije mu, kaže, jasno ni kako su stranci odobrili imenovanje novih članova Centralne izborne komisije BiH, čime je, po Dodikovom mišljenju, bačena sjenka na predstojeće lokalne izbore.

Gost Pečata Milorad Dodik

Pratite emisiju Pečat, gost Milorad Dodik#RTRS #RTRSvijesti

Posted by RTRS vijesti on Četvrtak, 7. May 2020.

Izvor: RTRS