Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” Prijedor ove sedmice je počela sa korisnicima rad zatvorenog tipa, a, osim dolazaka ranijih članova, u prvim danima rada ima i novih upisa, čak i djece.
“Prvi dan smo imali pedesetak čitalaca, što je znatno više nego kada su uobičajeni uslovi rada. Dolaze čitaoci iz svih kategorija. Radimo i nove upise, evo i danas smo ih imali nekoliko. Pridržavamo se svi propisanih mjera i radimo u skladu sa novim uslovima”, rečeno je Srni u ovoj biblioteci.

Biblioteka sa korisnicima radi od 8.00 do 15.00 časova radnim danima, a čitaoci sve informacije mogu dobiti na broj Gradske čitaonice 052/211-477 i na broj odjeljenja 052/211-324, dok pristup fondu i zadržavanje u prostorijama Biblioteke korisnicima nisu dozvoljeni.

“Maska i rukavice su obavezni. Imamo dezinficijense za obuću na ulazu i dezinficijense za ruke unutar prostorija. Imamo pregrade i nemamo kontakt sa korisnicima, osim primopredaje članske kartice. Knjige koje se razdužuju u kutiji ispred vrata ostaju u karantinu sedam dana, a knjige koje izdajemo su dezinfikovane, bile su na odjeljenjima i ne mogu biti izvor zaraze”, navode iz ove biblioteke.

Preporuka čitaocima je da željene naslove posude uz prethodnu najavu na mejl odjeljenja za odrasle /nbodraslo@gmail.com/ i odjeljenja za djecu /nbdjecije@gmail.com/ ili putem telefona 052/211-324.

Do okončanja vanrednog stanja ne mogu se koristiti usluge čitaonice i u ovom objektu rad je organizovan samo kroz dežurstvo.

Godišnje članarine koje su bile aktivne 16. marta biće produžene za 40 dana kako bi članovima bilo nadoknađeno izgubljeno vrijeme, a obnova članstva vrši se prilikom preuzimanja knjiga.

Agencije