Zoran Đerić jedan od oporavljenih od virusa korona na UKC Srpske danas se posebno zahvalio svim zdravstvenim radnicima u UKC Srpske.

Istakao je da je na UKC primljen kao jedan od najtežih slučajeva.

– Poslije mjesec i 15 dana hvala Bogu, oporavljen sam – rekao je Đerić i dodao da građani moraju da poštuju mjere i čuvaju se, jer kako je naveo, ova bolest nikoga ne bira.

Zahvalio se svim zdravstvenim radnicima UKC Srpske.

– Velika zahvalnost ide i na sve zdravstvene radnike UKC Srpska, koji su bili uz nas 24 časa, a posebno osoblju Infektivne klinike, koji su nam i dan i noć bili na usluzi, da psihički i fizički izađemo kao zdravi ljudi – istakao je Đerić.

 

Ljekar Milenko Pađen rekao je da bio među prvim pacijentima sa virusom korona

– Proveo sam na Klinici za infektivne bolesti 14 dana i imao sam tešku kliničku sliku koja je bila neizvjesna – istakao je Pađen.

Pađen je upozorio građane da se pridržavaju svih mjera, prvenstveno kada je riječ o distanciranju i nošenja zaštitne opreme.

Protojerej stavrofor Ratko Radujković rekao da Banjaluka ima izgrađene zdravstvene ustanove u kojima rade stručni ljekari i medicinsko osoblje.

– Mogu slobodno da kažem koliko su imali posla oko nas bolesnika, svakog dana je neko stizao, obolio od virusa korona, a oni su danonoćno, nadljudski, činili sve da bi nas izliječili – rekao je otac Radujković.

Izvor: RTRS