Fudbalski klub Krupa se ekspresno vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Nakon samo godinu dana odsustva ekipa iz kanjona Vrbasa je opet u eliti, nakon odluke Fudbalskog saveza Republike Srpske da se šampionat prekine i proglasi šampion.

Iako je šampionat prekinut, Krupa je sasvim zasluženo došla do titule jer je u momentu kada je liga stala zbog korona virusa imala 11 bodova više u odnosu na drugoplasirani tim Rudar Prijedor i sigurno je da bi ekipa Zorana Marića svakako na kraju prva prošla kroz cilj.

U klubu ističu da je još teži dio posla tek pred njima. Direktor Mladen Ilić ističe da će se uticaj pandemije korona virusa tek osjetiti na ulaganjima u fudbalske klubove u narednom periodu.

– Mislim da smo zaslužili da osvojimo titulu šampiona Republike Srpske i da smo to pokazali na terenu. Od momenta kad je klub ispao iz Premijer lige pokazali smo želju da se ekspresno vratimo. Napravili smo dobar tim, kvalitetno smo radili i na kraju smo taj prvi cilj ostvarili. Sad nam slijedi drugi dio posla, a to je da se dodatno angažujemo kako bi dobro isplanirali budžet i spremili klub za takmičenje u eliti koja je puno skuplja. Svjesni smo da situacija neće biti nimalo lagana posebno zbog pandemije, koja je pogodila sve pa i naše sponzore i poslovne subjekte. Sigurno je da će ulaganja u sport biti manja – jasan je Mladen Ilić.

Krupa je sačuvala okosnicu ekipe a u klubu planiraju i razgovore sa igračima poput Bojana Puzigaće kojima su istekli ugovori. Naravno sve će zavisti od budžeta.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Stanje u ekipi je takvo da imamo dva ili tri igrača kojima ističu ugovori na kraju ove sezone. Sa njima ćemo u narednom periodu obaviti razgovore. Mi smo već u zimskom prelaznom roku krenuli sa stvaranjem tima za viši rang. Zadovoljan sam kako je to sve izgledalo od početka sezone a sad će nam biti potrebna dva do tri pojačanja u skladu sa finansijskim mogućnostima koje budemo mogli da obezbjedimo. Drago mi je što su pojedini igrači pokazali da se na njih može računati- dodao je Ilić.

Ipak, klub će imati velikih problema zbog terena. Naime, potrebna je zamjena vještačke trave, dok je jedan od uslova za novu sezonu i reflektori.

– Sigurno je da i tu ima problema zbog terena sa vještačkom travom i reflektorom, što su veliki izdaci za naš klub. Nadamo se da će nam savez bar u jednoj stvari ove sezone „progledati“ kroz prste zbog ove situacije kako bi ispunili uslove za licencu jer sve ostalo je potpuno spremno i imamo preostale uslove. Ako ne onda ćemo da tražimo zamjensko rešenje za domaćinstvo, mada ponavljam činimo sve da ispunimo- rekao je Ilić.

Svakako da će problem predstavljati i duga pauza. Krupa je prvo imala ogromnu pauzu zbog kalendara takmičenja u prvenstvu Republike Srpske, koju su nastojali da popune odigravanjem prijateljskih mečeva protiv kvalitetnih rivala. Zatim je uslijedila pauza zbog korona virusa pa bi ekipe iz Premijer lige tu svakako bile u prednosti.

– Sigurno je da ćemo o tom detalju morati da vodimo računa kad bude poznat datum starta nove sezone u Premijer ligi. Ekipa je imala dvije velike pauze i individualni treninzi ipak ne mogu da zamjene kolektivne, kao i uigravanje ekipe. Potrebno je  da dobro organizujemo pripreme, jer bi u slučaju nastavka Premijer lige, naši budući rivali mogli da budu u prednosti. Ipak, više ćemo o tome misliti kad budemo znali datum priprema- dodao je na kraju Ilić.

Izvor: Srpskainfo