Šef Gorske službe spasavanja u Foči Nenad Ikonić i njegov kolega Mitar Stanković privedeni su i ispitani u policiji zbog sumnje da su pretukli radnika Nacionalnog parka “Sutjeska” Miloša Živanovića, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Incident se desio 10. maja na terasi ugostiteljskog objekta na Tjentištu. Povrijeđeni Živanović prevezen je u Univerzitetsku bolnicu u Foči, gdje mu je ukazana pomoć. Kako saznajemo, čuvar u parku zadobio je povrede po glavi i tijelu, ali mu život nije ugrožen i ne radi se o ozbiljnijim povredama.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da su Ikonić i Stanković žrtvu nekoliko minuta tukli rukama i nogama po glavi i cijelom tijelu. Nezvanično saznajemo da su motiv tuče razmirice odranije jer su radnici Nacionalnog parka “Sutjeska” Ikonića prijavljivali zbog krivolova.

– Ovaj sukob je nastavak ranijih svađa i okršaja iz kraja aprila, kada je Ikonić prijetio Živanoviću. Tada su se takođe svađali zbog krivolova i ribolova u parku “Sutjeska”. Svemu ovome je prethodila činjenica da su čuvari parka Ikonića zaticali da lovi ribu bez dozvole i to mu nisu dozvoljavali – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Prema našim saznanjima, Policijska uprava Foča je protiv Ikonića 28. aprila podnijela izvještaj nadležnom tužilaštvu u Trebinju kojim ga tereti za ugrožavanje bezbjednosti i oštećenje tuđe stvari.

Policijska uprava Foča, navodeći inicijale, saopštila je da Ikonića i Stankovića terete za krivično djelo nanošenje tjelesnih povreda.

“I. N. i S. M. teretimo da su 10. maja napali Ž. M. i nanijeli mu povrede po glavi i tijelu”, rekli su u policiji.

Dodali su da je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje i da je rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta u toku, nakon čega slijedi podnošenje izvještaja protiv osumnjičenih.

“Glas Srpske” pokušao je da stupi u kontakt sa osumnjičenim Ikonićem, ali su njegovi i brojevi telefona GSS u Foči bili isključeni.

U Nacionalnom parku “Sutjeska” su rekli da je njihov radnik Živanović na terenu i da ne mogu bez njega ništa da govore niti da nam daju njegov broj telefona. Ikonić je i prošle godine u julu privođen zbog sukoba s radnicima Nacionalnog parka “Sutjeska”. Tada je sumnjičen da je zapalio “audi A4” radnika u pomenutom parku Željka Sekulića. Požar je podmetnut na parkingu ispred hotela “Mladost” na Tjentištu i automobil je u potpunosti izgorio, a, na sreću, povrijeđenih nije bilo. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je Ikonić to uradio jer ga je Sekulić zatekao da lovi ribu bez dozvole pa ga je prijavio nadležnim službama.

Poznati

Nenad Ikonić i Mitar Stanković odranije su poznati policiji po činjenju krivičnih djela. Ikonić je prijavljivan policiji i tužilaštvu zbog paljevine, ugrožavanja bezbjednosti, kao i krivolova. Stanković ima podeblji dosije u policiji i hapšen je zbog silovanja. On je 2012. godine bio pritvoren zbog sumnje da je silovao A. P. (20) i zapalio kafić “Škorpion” u fočanskom naselju Miljevina. Poznat je policiji po nasilnom ponašanju i krivičnim djelima, među kojima su nedozvoljeni promet oružja, nanošenje tjelesnih povreda, napad na policijske službenike i oštećenje tuđe stvari. Za četiri krivična djela bio je osuđen na 60 dana zatvora i tu kaznu je izdržao.

Izvor: Glas Srpske