Nakon što su iz PDP reagovali na današnju izjavu predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića, koji ih je, zajedno sa SDS, nazvao “Bakirovim izviđačima”, uslijedio je odgovor Stevandića koji prenosimo u cjelosti:

“Poštovani politički protivnici, nisam ja prisustvovao kongresu SDA u prvim redovima kada se najavljivala BiH bez entiteta, i nisam kao dio skupštinske manjine birao stranačke članove CIK BiH u dogovoru sa Bakirom Izetbegovićem. To su fakti.

Kao što su fakti da nikad Ujedinjena Srpska nije davala ostrašćene, nepismene i uvredljive reakcije koje su u vašem slučaju dokaz koliko vas boli naše postojanje i snaga.

Ukoliko vam je uvredljiv naziv “Bakirovi izviđači “ najljubaznije se izvinjavam što sam tako reagovao na vaše nazivanje vaskršnjeg porodičnog okupljanja – korona žurkom i širenja laži o kršenju policijskog sata i mjera Vlade Republike Srpske, za šta niste ponudili nikakve dokaze.

I znam da bi za vas bilo bolje da ćutim. To je vaša percepcija demokratije, a vaš vrijednosni sistem se najbolje vidi iz vašeg saopštenje koje predstavlja poziv na valjanje u blatu i pljuvanje protivnika i neistomišljenika, što ne mogu da prihvatim. Drago mi je što nismo isto i sto će vam želja da drugi ćute ostati neostvarena.

Još jednom, izvinite zbog kvalifikacije “Bakirovi izviđači“ koji kopiraju Mila Đukanovića po pitanju Srpske pravoslavne crkve i vjernika, jer sam pokušao biti slikovit i šarmantan, a nikako uvredljiv. Svako dobro.”

Izvor: Srpskainfo