Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić naglasio je da su svi funkcioneri ove stranke, koji su bili angažovani u toku pandemije virusom korona, uradili mnogo toga i da su zapaženi po rezultatima.

On je naveo da je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Natalija Trivić dobila sve pohvale za organizaciju nastave na daljinu, a da nije manje važna ni činjenica da je revizorski izvještaj ministarstva na čijem je čelu pozitivan.

– Institut za javno zdravstvo, čiji je direktor nekoliko puta targetiran, testirao je 1,4 odsto stanovništva Republike Srpske, dok je Hrvatska tesirala jedan odsto, a BiH nešto manje od jedan odsto – rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On je, nakon sjednice predsjedničkog kolegijuma Ujedinjene Srpske, podsjetio da je Institut nabavio respiratore za bolnice u Srpskoj 13. marta, kao i da su na vrijeme nabavljeni mobilni rendgeni i ultrazvukovi.

Na novinarsko pitanje da li postoji sukob između njega i direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlade Đajića, Stevandić je odgovorio odrično, te da su obojica radili svoj posao.

– Na stručnom kolegijumu možemo da suprostavimo stavove, ali to nije rijaliti soba – poručio je Stevandić.

On kaže da nije bilo sistemske greške u tretmanu pacijenata na UKC-u tokom pandemije, niti kontaminiranog prostora za koji bi se mogao naći krivac imenom i prezimenom.

– Nisam za to da se sada targetiraju ljudi, za koje je neko procijenio da nisu dovoljno učinili i da se tako uprlja velika zasluga zdravstvenog sistema – rekao je Stevandić.

Stevandić je dodao da je od 460 pacijenata koji su izliječeni, njih 340 tretirano u UKC-u.

On je naveo i da su svi opštinski i gradski odbori stranke dobili instrukciju da počnu pregovore o koalcijama i podršci kandidatima za gradonačelnike i načelnike opština i gradova u Srpskoj.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Natalija Trivić istakla je da će ova stranka Vladi Srpske uputiti prijedlog plana ekonomskih i privrednih mjera.

– U tom dokumentu smo definisali sve ekonomske mjere koje će pomoći i privredi i bankarskom sektoru u smislu izlaženja iz krize izazvane virusom korona – rekla je Trivićeva.

Prema njenim riječima, na sjednici je konstatovano da je Ujedinjena Srpska spremna da izađe na izbore i da ima kvalitetne ljude, koji mogu da donesu dobre izborne rezultate.

Izvor: SRNA/RTRS