Pravni tim Ujedinjene Srpske utvrdio je da njihov funkcioner, zamjenik ministra civilnih poslova BiH Siniša Ilić, nije prekršio ni jedan zakon, ni mjere zabrane, prilikom proslave Vaskrsa, zbog čega nema osnova da stranka preduzme sankcije protiv njega.

U US su rekli da je Policijska stanica Zvornik provjerila sve navode u vezi sa spornim video snikom Ilića, te da je utvrđeno da on nije prekršio policijski čas, jer je praznik slavio u svojoj kući. Takođe, nije prekršio ni zabranu okupljanja većeg broja osoba jer je Ilić Vaskrs navodno slavio sa rodbinom. Budući da se nisu nalazili na javnom mjestu, nisu bili obavezni da nose zaštitne maske i rukavice, koje su inače na javnom mjestu obavezne tek od 1. maja. Na kraju, tvrde da nisu prekršilini ni javni red i mir jer se niko od komšija nije žalio na buku.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevadić kaže da zbog svega ovoga nema osnova za sankcije protiv Ilića.

– Ja nikada ne bih tako slavio Vaskrs, to je za mene estetski i kulturološki neprihvatljivo. Ali, to je stvar ukusa koji ne podliježe krivičnopravnoj odgovornosti. Takođe, poručujem da Bakirovi izviđači u SDS i PDP neće moći u Republici Srpskoj da koriste metodologiju Mila Đukanovića da kroz zloupotrebu proslave Vaskrsa u vlastitoj kući targetiraju srpske političare – kaže Stevandić za Srpskainfo.