Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić zaprijetio je da, ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužu, neće u ime tog fronta imati nikakvu obavezu prema obećanju datom mitropolitu Amfilohiju.

Mandić je poručio da će suprotno tome od Amfilohija tražiti da zajedno “pozovu Crnu Goru da se to ne dozvoli i po cijenu da ni spuški zatvor više ne postoji”.

Mandić je to rekao u crnogorskom parlamentu, a prenijele su podgoričke Vijesti.

On je kazao da je informaciju da će episkop Joanikije biti prebačen u Istražni zatvor u Spužu dobio od poslanika Budimira Aleksića.

– Možda vi želite, imam i takve informacije, da izazovete građanske sukobe u Crnoj Gori, zato što oni koji su ukrali milijarde vjeruju da će NATO da im obezbijedi privatnu državu gdje će moći da uživaju u tim milijardama. Ali, da znate, ovdje na ovom prostoru, to je granica preko koje neće preći pravoslavni narod Crne Gore. Vidjeli ste sinoć šta je bilo bez ičijeg poziva, a biće vjerovatno i noćas – rekao je Mandić.

Obraćajući se poslaniku vladajuće Demokratske partije socijalista Nikoli Rakočeviću, Mandić je rekao da ako vladika Joanikije bude poslat u Spuž tada i predstavnici vladajućih treba da obuku uniforme i da zastupaju to što misle da je ispravno.

Izvor: Tanjug