Predstavnici Gradskog odbora DEMOS-a Prijedor danas su obišli prijedorsko naselje Rosulje, tom prilikom uručivši pakete pomoći najugroženijim stanovnicima. Takođe su se informisali o infrastrukturnim problemima koji muče mještane. U ime svojih komšija, DEMOS-u se zahvalio Stanislav Pajić, jer, kako kaže, u ovim teškim vremenima svaka pomoć dobro dođe.

– Ovo nam znači mnogo, jer svi smo u velikoj krizi. Zahvaljujem na pomoći – rekao je Pajić.

Rosulje su odabrali, jer je u pitanju jedno od najugroženijih naselja u Prijedoru, naročito u kontekstu infrastrukture, rekao je član Gradskog odbora OEMOS-a i odbornik u Skupštini grada Ranko Kolar. Stanovništvo nema riješeno vodosnabdijevanje, kanalizacija otiče u otvoreni kanal, a put je makadamski, kaže Kolar.

– U 2021. godini očekujem da ćemo. zajedno sa Skupštinom grada, ovim ljudima bar riješiti pitanje vode i kanalizacije. Ovdje imamo četrdesetak domaćinstava, koja su. praktično, zaboravljena. Moja dužnost kao odbornika je da pomognem tim ljudima – napomenuo je Kolar.

Dodao je da bi to trebalo da bude dužnost svih odbornika, ali i drugih građana koji su u stanju da pomognu. Sredstva za pakete sa prehrambenim namirnicama i higijenskim proizvodima skupili su članovi prljedorskog DEMOS-a. Iz ove stranke najavljuju da će u naredom periodu uslijediti još sličnih akcija.

Z.J./Kozarski