Komandant Štaba za vanredne situacije grada Prijedora gradonačelnik Milenko Đaković i član ovog štaba Zlatko Ritan stavili su se u samoizolaciju zbog kontakta sa osobom za koju je potvrđen pozitivan test na virus korona, saopšteno je danas nakon sjednice Štaba.
“Poštovani sugrađani, od početka pandemije virusa korona i pojave kovida-19 u Republici Srpskoj, kao gradonačelnik Prijedora pozivao sam vas da poštujete propisane mjere. S obzirom na to da sam bio u kontaktu sa zdravstvenim radnikom kod kojeg je jutros potvrđeno prisustvo virusa, kao odgovorna osoba odlučio sam da se samoizolujem”, naveo je Đaković na svom profilu na društvenim mrežama.

On je dodao da je isto učinio i njegov savjetnik za infrastrukturna pitanja Zlatko Ritan koji je i član Štaba za vanredne situacije grada Prijedora i šef Tima za dezinfekciju.

“Uprkos korištenju zaštitne opreme, zbog digniteta institucije gradonačelnika Prijedora i samog Štaba, odlučili smo se za ovu mjeru jer je takav bio i dogovor između nas samih u Štabu”, pojasnio je Đaković.

Iz Štaba je saopšteno da će Đaković i Ritan biti u samoizolaciji do dobijanja rezultata testiranja na virus korona koje će se izvršiti za sedam dana.

Agencije