Razlog za intervenciju na Kosovu počeo je jednom laži tadašnjeg saveznog ministra odbrane Šarpinga o srpskim koncentracionim logorima i iscrpljenim Albancima.

To je rekao predstavnik Alternative za Njemačku Anton Frizen na redovnoj sjednici njemačke skupštine na kojoj se raspravljalo o produženju misije Kfora na Kosovu i dodao da se to nije desilo i zato bi odmah trebalo zaustaviti angažovanje kosovske misije.

– Operacija “Potkovica”, genocidna ludačka teorija o srpskim koncentracionim logorima i iscrpljenim kosovskim Albancima – sve to, naime, nikada nije postojalo. Rat na Kosovu zato nije bio ništa potrebniji od mjera protiv korona virusa koje ograničavaju osnovna prava, a pritom i ugrožavaju ljudski život. Oba su zasnovana na lažnim vijestima, s tim da lažne vijesti na Kosovu traju već 21 godinu – rekao je Frizen.

Prema njegovim riječima, u bajku mirnog, multikulturalnog, demokratskog Kosova ne vjeruju ni oni koji to u Bundestagu propagiraju.

– Kosovo je sada de fakto monoetnička država kojom vladaju ratni zločinci pod uticajem organizovanog kriminala, trgovine ljudima, organima i drogom. Građani Kosova drugi su najsiromašniji u Evropi. Zvanična stopa nezaposlenosti prošle godine je bila gotovo 26 posto, nezaposlenost mladih čak 50 odsto. O ovom NATO-EU protektoratu trenutno se priča isključivo zbog krize vlade. Ova novorođena pseudo-država trebalo bi da bude multietnička i multikulturna, ali to je samo san briselskih i berlinskih moćnih elita – prenosi Kosovo onlajn riječi njemačkog poslanika.

Prema njegovim riječima, realnost je takva da je od 1999. uništeno oko 150 crkava, manastira i drugih svetilišta, više od 10.000 ikona je oskrnavljeno i ukradeno, a Srpska pravoslavna crkva mora da se izbori za opstanak na prostoru svoje istorijske kolijevke.

On je naveo i da su “21 godinu nakon početka operacije na Kosovu njemački poreski obveznici potrošili više od 464 miliona evra za propalu mafijašku državu” ne računajući tu troškove njemačkog Ministarstva odbrane, koji se, kako je naveo, čuvaju u tajnosti.

Frizen smatra da bi Berlin, umjesto da se upušta u laži, “trebalo da radi na razmjeni teritorija između Srbije i Kosova, kako bi Srbi na sjeveru Kosova bili zaštićeni unutar srpske države, a neka nestabilna albanska područja na jugu Srbije, bila stabilizovana integracijom u Kosovo”.

– Fejk njuz i bajke ovdje ne pomažu. Naši građani mogu da podnesu istinu. Zato sam za to da se odmah obustavi misija na Kosovu – zaključio je Frizen.

Izvor: TANЈUG