????????????????????????????????????

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić rekao je da SDA na sve načine pokušava da odugovlači kompletiranje Savjeta ministara.

Stevandić je rekao novinarima da ne želi komentarisati predložena imena za ministra za ljudska prava i izbjeglice i zamjenika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, istakavši da se Savjet ministara sastavlja, te da je rezultat kompromisa.

– Neki koji su sada u Savjetu ministara rado bi vidjeli neke druge partnere. SDA misli da je ovo pitanje ustupaka garnituri koja se njima ne sviđa i napraviće dosta problema razvlačeći sve ovo, čekajući da budu izabrani Srbi koji njima odgovaraju – rekao je Stevandić.

Stevandić je naveo da “CIK koalicija” SDA sa SDS i PDP nastoji da izabere Centralnu izbornu komisiju koja ima partijske ljude koji su protiv onih sa kojima su partneri u Savjetu ministara.

– Biće izgubljene četiri godine jer se nismo uspjeli dogovoriti i što je koncepcija BiH koju sprovodi SDA potpuno pogrešna. Oni misle da će za dvije godine dobiti bolju strukturu, ali će dobiti još težu u kojoj nam neće faliti jedan koji sada fali za entitetsko glasanje, a njima će faliti pet – rekao je Stevandić.

On je dodao da će se crta morati podvući i da ovakva vrsta blokada i kriza ne odgovara ni onima koji su glasali za SDA.

– Kandidati su prošli sve procedure i mehanizme da se o njima glasa i o radu treba da se sudi kasnije – rekao je Stevandić, dodajući da ne želi da ocjenjuje bilo čije godine i način školovanja.

Na dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je i potvrđivanje imenovanja Miloša Lučića za ministra ljudskih prava i izbjeglice u Savjetu ministara, za kojeg je juče Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara dala pozitivne preporuke.

Dnevnim redom je predviđeno i potvrđivanje imenovanja Nedeljka Jovića za zamjenika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, za kojeg je Komisija juče dala preporuke.

Izvor: SRNA/Srpskainfo