Od 22 testirana radnika koja su zaposlena na odjeljenju interne medicine, korona virusa je utvrđen kod još jednog medicinskog tehničara koji je iz grupe kontakata jedne od medicinskih sestara zaraženih novim virusom.

Na internom odjeljenju prijedorske bolnice prethodnih dana utvrđena je zaraza korona virusom dvije medicinske sestre, jednog ljekara specijaliste, te pet pacijenata od kojih je jedna žena preminula.

Direktor bolnice “Doktor Mladen Stojanović” iz Prijedora Mirko Sovilj izjavio je novinarima da je svih 12 pacijenata na Kovid odjeljenju stabilnog zdarvstvenog stanja.

– Imamo dvije pacijentkinje kod kojih se očekuje i planira izvođenje izlaznih testova, dakle nalaze se u fazi liječenja kada ćemo raditi testove. Moramo imati dva negativna testa da bismo utvrdili da je nepotrebno dalje liječenje u bolnici i očekujemo takve rezultate – rekao je on.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Sovilj je naveo da Odjeljenje interne medicine na četvrtom spratu na kojem su utvrđeni zaraženi pacijenti i medicinski radnici funkcioniše po principima maksimalne lične i opšte zaštite.

– Svi pacijenti su stabilni i to funkcioniše onako kako najbolje znamo organizovati da obezbijedimo sigurnost i pacijenata i zaposlenih. Redovno funkcioniše odjeljenje interne medicine u smislu prijemnih ambulanti i na odjeljenje primamo pacijente koji su u hitnom stanju – objasnio je Sovilj.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš nakon 47. sjednica Štaba za vanredne situacije grada Prijedora izjavio je da je trenutno u ovom gradu ukupno 18 zarženih korona virusom.

– U kućnoj izolaciji se nalaze 164 osobe, iz zdravstvenog nadzora su izašle 1.432 osobe. Oporavaljenih je devet i umrlih je šest. Na Kovid odjeljenju trenutno je 12 pacijenata na liječenju, od kojih je osam iz grada Prijedora i još po jedan pacijent iz Kozarske Dubice, Oštre Luke, Novog Grada i Kostajnice – rekao je Miljuš.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

On je dodao da su na teritiriji grada Prijedora u prošla 24 sata tri osobe prekršile policijski čas i dvije su dobile prekršajne naloge zbog nenošenja zaštitne opreme.

– Moram da pohvalim službu za dezinfekciju koja je u prošla dva dana izvršila dezinfekciju gradskih ulica, pa onda poslije toga dezinfekciju na području Ljubije, Kozarca i Omarske, ti momci zaslužuju sve pohvale – istakao je on.

Izvor: Srpskainfo