Aktivisti PDP-a Banjaluka prilikom pravljenja improvizovanog prelaza ostavili su veću količinu smeća i drvne građe u “Parku prirode Suturlija”, a u prilog tome govore fotografije koje su nastale nakon njihove akcije.

Ostavljen je i otpad u crnim najlonskim vrećama koje su koristili aktivista PDP-a u akciji  „čišćenja“, a kojom su se nedavno pohvalili na društvenim mrežama. Da stvar bude gora, isti otpad, željeli su da podmetnu aktivistima, građanima i brojnim organizacijama koji već duže od godinu i po dana aktivno učestvuju u inicijativi već poznatog naziva “Park prirode Suturlija”. U prilog tome govori i Fejsbuk prepiska od pojedinih aktivista PDP-a kao i fotografije koje su objavljene sa ciljem dezinformisanja javnosti.

Podsjećamo, prije nekoliko dana aktivisti PDP-a Banjaluka, napravili su impovizovani prelaz u koritu riječice Suturlija bez ikakvih dozvola i konsultacija sa nadležnima ne poštujući brojne sugestije i prijedloge udruženja koji aktivno učestvuju u tom projektu.

Iz dobro obavještenih izvora grada Banjaluka, saznajemo da su po prijavi građana, inspekcijski organi već obišli nelegalno postavljeni prelaz preko riječice Suturlija a koji je samoinicijativno napravljen od improvizovanog materijala.

To je inače, po prvi put da je u Banjaluci zabilježeno takvo postavljanje improvizovang prelaza u koritu jedne riječice, bez prethodne konsultacije sa nadležnima ili bilo kakve provjere bezbjednosti jednog takvog prelaza.

Izvor: ATV