Beskompromisan na terenu. Temperamentan na asfaltu. Tako prodavci opisuju novi Folksvagenov pikap, Amarok, kakav vozi i Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Metalik plavi Amarok koji je prema pisanju Stanivukoviću naklonjenih medija prije nekoliko dana „ciljano“ provozao i pred jedan banjalučki kafić parkirao njegov otac, a inače pripada mladom Drašku, luksuzni je terenac koji nov kod ovlašćenih prodavaca u regionu košta od 76.000 do 93.000 KM, a po specijalnoj narudžbi može se dostaviti preko 130.000 KM vrijedan Amarok model “Aventura”.
Kako je Draško nasankao
Kako je Draško “nasankao režimlije”, odnosno kako je nasankao sav narod u Srpskoj…

Inače, zastupnici Folksvagena za BiH trenutno i nemaju Amarok na lageru pa kupci na isporuku čekaju i do četiri mjeseca, a jedan od zastupnika iz Srbije nam je rekao da model “Aventura” ni nema u ponudi, pa na cjenovniku kao najskuplju varijantu ima “tek highline model”, koji je gotovo 30% jeftiniji.

Cjenovnik VW Amarok – Srbija

Kako bedž sa strane Stanivukovićevog automobila govori, njegov Amarok je upravo i taj najskuplji – model “Aventura”.

Stanivuković je, bez sumnje, ostao vjeran ovoj marki automobila, jer je ranije vozio Golf kojeg je, ispričao je prije tri godine, kupio nakon što je prodao BMW-a. Razlog je, tada, bio „opštenarodni“.

Cijena novog Amaroka identičnog Stanivukovićevom je vrtoglavih 69 hiljada evra

„Vozio sam BMW i koštao je više od prosjeka, ali to je kupljeno od privatnog novca. Međutim, radeći ovaj posao, tri mjeseca sam tim autom obilazio razna mjesta i došao u situaciju da mi je neprijatno da ga vozim. Prodao sam ga i vozim sada „golfa“. Mogu voziti mnogo bolji auto, ali vozim „golfa“. I sam naziv mu kaže folksvagen – narodni auto. Ja uživam dok ga vozim i osjećam se slobodno da odem među one koji nemaju vodu, cestu i slično“, rekao je za „Mondo“ Draško Stanivuković u maju 2017.godine.

Cijena polovnog Amaroka “Aventura” je preko 50.000 evra

Tri godine kasnije, Amarok, „ekskluzivno, svestrano premium vozilo sa markantanim dizajnom, robusnom konstrukcijom i gomilom snage“, nadigrao je narodnog golfa. Nesporno kupljen od ličnih, a ne para poreskih obveznika, metalik plavi terenac možda i ne bi zapao za oko da njegova ne tako malo cijena nije obrnuto proporcionalna populističko-brižnoj i „sve za narod“ politici Draška Stanivukovića.

Izvor: ATV