Komisija koju je formirao Fudbalski savez Republike Srpske predložiće proširenje Prve lige na 16 ekipa. Najvjerovatnija opcija je da će pored osam ovosezonskih učesnika (Krupa ide u Premijer ligu, a Sloga iz Gornjeg Crnjelova je odustala od takmičenja) u entitetsku elitu ući po dvije prvoplasirane ekipe iz Drugih liga, dok će Izvršni odbor Fudbalskog saveza RS donijeti odluku o preostalim učesnicima.

Na Istok prve dvije pozicije zauzimaju trebinjski Leotar i zvornička Drina, a na Zapadu Borac iz Kozarske Dubice i  Jedinstvo iz Žeravice. Međutim klub iz Žeravice se izjasnio da ne ide u viši rang pa će u elitu da idu tri kluba.

U zavisnosti od statusa Zvijezde 09, odnosno odluke Fudbalskog saveza BIH o kraju šampionata i eventualnom proširenju elitnog ranga, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske će donijeti odluku o preostalim članovima i moguće je da savez imenuje četiri(u slučaju da ne bude proširenja lige BiH)  ili pet novih prvoligaša ( u slučaju proširenja)

Sedam klubova se prijavilo za upražnjena mesta a to su Sutjeska Foča, Mladost Gacko, Glasinac, Sloboda Novi Grad, Ljubić. Sloga Doboj i Sloboda Mrkonjić Grad.

Izvor: Srpskainfo