Miloš Miljanović (33), koji je uhapšen poslije pokušaja trostrukog ubistva 11. maja u jednom kafiću na Vračaru u centru Beograda, na društvenim mrežama predstavljao se kao Miloš Bullet, što u prevodu sa engleskog znači Miloš Metak!

U opisu na Fejsbuku osumnjičeni državljanin Crne Gore napisao je da je radio u diskoteci „La bamba“, koja se nalazi u Igalu, ali njegovi poznanici iz Herceg Novog kažu da je, koliko znaju, prije nego što je uhapšen u centru Beograda radio kao konobar u kafiću, koji je u sklopu hotelsko-bolničkog kompleksa Institut „Dr Simo Milošević“ u Igalu.

– U sekundi se život okrene i put ti više nije isti – jedna je od objava koje je Miloš Metak Miljanović objavio na svom Instagram profilu.

Nije opasan kriminalac

Miljanovićevi poznanici iz Crne Gore, koji nisu željeli da im se ime objavljuje, kažu da niko ne može da povjeruje da je on na snimku iz kafića, na kom se vidi kako ulazi u lokal u namjeri da ubije ljude koji su sjedili za jednim od stolova.

– U potpunom smo šoku. Nismo mogli da povjerujemo čak ni kada je policija objavila da je to Miloš, jer nije on nikakav opasni kriminalac. Zbog čega je to uradio, samo on zna. Ni porodica mu nije iz kriminalnog miljea, pa brat mu čak radi kao komunalni policajac u Crnoj Gori – kaže sagovornik Kurira.

Branio se ćutanjem

Podsjetimo, Miloš Miljanović sumnjiči se da je maskiran, sa automatskim oružjem, uletio u baštu lokala, u kom je sa prijateljima sjedio Nikšićanin Miloš Nilović Runjo, za kog istražitelji tvrde da je blizak škaljarskom klanu. Grupa muškaraca, kako se vidi na snimku sa sigurnosnih kamera, primijetila je Miljanovića čim je zakoračio u baštu i pukom srećom uspjeli su da izbjegnu smrt pošto su pobjegli u kancelariju u unutrašnjosti lokala i tamo se zaključali.

Policija je napadača uhapsila nekoliko sati kasnije u iznajmljenom stanu, u kom su pronađeni oružje, silikonska maska, kao i garderoba koju je nosio.

– Na saslušanju nije želio da kaže ni riječ o događaju i odlučio je da se brani ćutanjem, poslije čega mu je određen pritvor do 30 dana. Miljanović je istražiteljima rekao samo da je uplašen za svoju bezbjednost – kaže izvor Kurira.

Navodno, istražitelji vjeruju da je osumnjičenog angažovao kavački klan, koji je godinama u sukobu sa škaljarskim klanom, da izvrši likvidaciju, a provjerava se i da li je kobnog dana u bašti kafića imao pomagača.

Izvor: Kurir