Nakon saobraćajne nesreće izbio je žestok sukob između dvojice vozača. Mlađi (22) je sjeo u svoj auto i zaletio se na starijeg (37). Teško ga je povrijedio, a pregaženi je preminuo u tuzlanskoj bolnici

Policija Distrikta Brčko u BiH identifikovala je i uhapsila vozača automobila D.I. (22), koji je u subotu svojim automobilom pregazio S. M. (37), vozača drugog automobila, a zatim pobjegao s mjesta nesreće.

Pregaženi vozač, nažalost, izgubio je bitku za život sutradan u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

“Zaprimili smo izvještaj o kaznenom djelu ubistvo. Tokom dana u Tužilaštvo Distrikta Brčko biće predan osumnjičeni”, rekao je Samir Beganović, portparol Tužilaštva, dodavši da će više detalja o okolnostima biti poznato nakon uviđaj.

Očevici su rekli su da je svemu prethodila saobraćajna nesreća. Ubijeni je najvjerovatnije oduzeo prednost uhapšenom vozaču. Nakon toga između njih dvojice izbila je žestoka svađa. Očevici kažu da je S.M. bio van svog automobila kada se na njega u autu zaletio D.I., pokosio ga i potom se odvezao kao da ništa nije bilo.

Najvjerovatnije se njih dvojica prije toga nisu poznavali, a istražioci utvrđuju da li je kod osumnjičenog postojala stvarna namjera da vozilom ubije vozača s kojim se sukobio ili ga je namjeravao samo povrijediti.

Izvor: ATV