Dana 20.05.2020. godine u 12:30 časova u zgradi Predsedništva, Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, održao je hitan sastanak sa Dejanom Peruničićem, direktorom Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore i Veselinom Veljovićem, direktorom Uprave policije Crne Gore, koji su svojim vozilima marke “AUDI A8” (Peruničić) i “AUDI A6” (Veljović), ušli u Predsedništvo na tzv. unutrašnji ulaz.

Đukanović je sazvao hitan sastanak, koji je trajao više od dva časa, radi razmatranja vrlo ozbiljnih optužbi u vezi sa pripremom atentata na Milana Kneževića, narodnog poslanika Demokratskog fronta, kao i razmatranja okolnosti pod kojima su informacije o organizovanju atentata “iscurele” u regionalne medije, a zbog čega se crnogorski režim stavlja u negativan kontekst i dovodi u vezu sa planiranjem istog.

Na sastanku su uz veliku nervozu, razmatrana pitanja o načinu na koji bi crnogorski režim mogao da smanji reputacionu štetu, nastalu povodom planova za organizovanje atentata na Kneževića, pri čemu je Veljović nevešto u nastojanju da se opravda i umanji svoju odgovornost i povezanost sa celokupnom situacijom, u dva navrata izazvao veoma burnu reakciju Đukanovića. Direktor ANB-a Crne Gore Peruničić je kao iskusan profesionalac prepustio Veljoviću vodeću ulogu tokom sastanka, na taj način ga nateravši da izazove revolt i nervozne reakcije kod Đukanovića, a spekuliše sa da je navedeno zapravo posledica dubokog razdora između Agencije za nacionalnu bezbednost i Uprave policije Crne Gore.

Foto: Milan Knežević/youtube, print screen

Izvor: glas-javnosti.rs