Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović izjavio je da je najvažnije da su u policijskoj akciji u mjestu Ništavci sačuvani ljudski životi i da nije bilo povrijeđenih, budući da je lice G.B. pucalo ka policiji koja je odgovorila upotrebom vatrenog oružja.
“Osim policijskih službenika i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Prijedor, MUP Republike Srpske angažovao je i Specijalnu antiterorističku jedinicu i pregovarački tim koji su blokirali teren”, rekao je Vujanović novinarima.

On je pohvalio policajce na terenu “koji su iskazali visok stepen profesionalnosti, organizovanosti i sadejstva gdje su sačuvani svi ljudski životi”.

Vujanović je naglasio da je blokada terena trajala duže od devet časova, da je lice G.B. uhapšeno rano jutros, da je u toku uviđaj i da će lice biti predato u nadležnost Okružnog tužilaštva Prijedor na dalju obradu.

“Motiv će biti naknadno utvrđen, a najvjerovatnije je riječ o ranijim problemima unutar te lokalne zajednice između tih lica”, naveo je Vujanović.

On je dodao da je napadač bio sam u kući i da su nakon lišavanja slobode policijski službenici pronašli oružje iz kojeg je G.B. pucao.

Policija je sinoć oko 20.00 časova primila telefonsku prijavu iz Ništavaca da jedno lice pucanjem iz vatrenog oružja ugrožava ljudske živote i imovinu.

Vujanović je rekao da je na lice mjesta upućena patrola policije koja je “potvrdila navode prijave, na kući utvrdila oštećenja od upotrebe vatrenog oružja i u jednoj prostoriji pronašla projektil koji je probio prozorsko okno”.

“Utvrđeno je iz kojeg pravca su došli pucnji i policija se predstavila, pozvala lice, vlasnika kuće, da izađe, da se utvrde okolnosti, nakon čega je lice ispalilo više hitaca prema policijskim službenicima i povuklo se u porodičnu kuću, zabranivši pristup”, precizirao je Vujanović.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor, u toku je preduzimanje mjera i radnji s ciljem pribavljanja dokaza i kompletiranja predmeta zbog krivičnih djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i izazivanje opšte opasnosti koja su licu G.B. stavljena na teret.

Izvor: Agencije

Video: RTRS