Kada dobijete dete, veza za partnerom pada u drugi plan, a novi član porodice dobija kompletnu pažnju. I ako ponekad nađete vremena za vas, možda tada niste raspoloženi ili nemate snage da se jedno drugom kvalitetno posvetite.

Vaš seksualni život počinje da pati, jer svaki put kada poželite da budete intimniji sa partnerom, dete počne da plače. Može proći i do nekoliko godina dok dete ne prespava celu noć.

To može biti izrazito frustrirajuće za obe strane u odnosu – biti dobar roditelj i imati vreme za sebe i svog partnera. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko saveta kako da vratite intimu u vašu životnu rutinu nakon što ste postali roditelji.

Noćni život

Kada deca spavaju tokom noći, odlična je prilika za intimne trenutke sa partnerom. Morate postaviti pravila za dete i pridržavati ih se, zbog sebe i deteta. Kupka, čitanje i uspavljivanje deteta neka vam bude rutina, kao i spavanje u određeno vreme. Kada dete napuni dve godine, više nećete imati takvih problema sa buđenjem tokom noći.

Oslobodite glavu i uredite se

Ne morate stvarati pritisak da morate izgledati seksi. Naravno, depilacija je dobrodošla, ali ne treba da se zamarate posebnim odevnim kombinacijama. Seks je osećaj u glavi, dobar osećaj u telu i subjektivna misao. Čim promenite percepciju gledanja, biće vam lakše kombinovati se sa partnerom češće nego što ste mislili.

Oslobodite se osećaja krivice i postanite spontaniji

Iako sa decom spontanost polako odlazi u zaborav, još uvek je može biti. Seks ne morate planirati. Spontano gledanje filma dok vam dete spava može dovesti do uzbudljivih trenutaka bez da ste ih zapisali u kalendar. A ako baš ne možete bez plana, organizujte večere samo za vas. Unajmite dadilju, izađite u grad i uživajte, bez griže savesti. Imajte na umu da morate da se posvetite sebi, kako biste bili bolji svom detetu, piše ljepotaizdravlje.hr.