Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da ova stranka ostaje privržena koalicionoj saradnji sa partijama sa kojima čini vladajuću većinu, ali da će raskinuti saradnju sa onima koji budu ulazili u koalicije na lokalnom nivou sa opozicijom.

– Ako bilo koja partija na lokalnom nivou napravi koaliciju sa partijama izvan tog kruga, SNSD će povući svoju saglasnost za imenovanje njihovih ljudi na nivou opštine i iz opština gdje je ta saradnja napravljena. To smo danas saopštili prijateljima iz Socijalističe partije Srpske i oni su saglasni s tim – naveo je Dodik.

Dodik je rekao da je potpisan sporazum o saradnji sa Socijalističkom partijom Srpske, te da su ih za to opredijelile određene političke vrijednosti.

– SNSD u ovoj partiji vidi značajnog partnera sa kojim će graditi bazične i starteške političke odnose i kroz loklane odnose i na nivou poslaničkog kluba ove stranke u NSRS. Kroz zajedničko djelovanje doprinosimo ambijentu za stabilnu Srpsku – rekao je Dodik i dodao da SNSD ostaje pri zajedničkom djelovanju sa ostalim koalicionim partnerima.

Konferencija za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a #RTRS #UŽIVO #RTRSvijesti

Posted by RTRS vijesti on Petak, 22. May 2020.

Predsjednik SPS-a Goran Selak izjavio je da su i ranije imali uspješnu saradnju sa SNSD-om i Dodikom.

Izvor: RTRS